Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

απο το site του δήμου

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση
στο διαδίκτυο (WiFi HotSpots)
Για άμεση «συνομιλία» του Δήμου με το νεανικό κοινό
Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εγκρίθηκε για το Δήμο Αγίων Αναργύρων, πρόγραμμα το οποίο αφορά στην ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi HotSpots).

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το κοινωνικό όφελος του έργου αυτού είναι μεγάλο λόγω της ιδιάζουσας σημασίας της πρόσβασης στο internet σε μια περιοχή όπου η χρήση του διαδικτύου βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα..

Οι παροχές της ασύρματης Ευρυζωνικής πρόσβασης

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων θα δημιουργήσει στα όρια του Δήμου και σε προκαθορισμένες θέσεις (Πλατείες, Πεζόδρομοι, Δημοτικά Κτίρια), περιοχές ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi HotSpots) παρέχοντας στο κοινό τη δυνατότητα ασύρματης Ευρυζωνικής πρόσβασης για:

  • παροχή γρήγορων συνδέσεων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού χωρίς εγγενείς περιορισμούς στα συστήματα μετάδοσης και τον τερματικό εξοπλισμό των επικοινωνούντων άκρων.
  • κατάλληλη δικτυακή υποδομή που: α) επιτρέπει την κατανεμημένη ανάπτυξη υπαρχόντων και μελλοντικών δικτυακών εφαρμογών και πληροφοριακών υπηρεσιών, β) ικανοποιεί τις εκάστοτε ανάγκες των εφαρμογών σε εύρος ζώνης, αναδραστικότητα και διαθεσιμότητα, και γ) είναι ικανή να αναβαθμίζεται συνεχώς και με μικρό επιπλέον κόστος ώστε να εξακολουθεί να ικανοποιεί τις ανάγκες όπως αυτές αυξάνουν και μετεξελίσσονται με ρυθμό και κόστος που επιτάσσονται από την πρόοδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας επικοινωνιών προς όφελος των πολιτών.
  • δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει α) ανάμεσα σε εναλλακτικές πηγές σύνδεσης που ταιριάζουν στον εξοπλισμό του, β) μεταξύ διαφόρων δικτυακών εφαρμογών και γ) μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή του ίδιου του πολίτη στην παροχή περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών.
  • κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελούμενο από πολιτικές, μέτρα, πρωτοβουλίες, άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις, αναγκαίες για την ενδυνάμωση της καινοτομίας, την προστασία του ανταγωνισμού και την εγγύηση σοβαρής ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης ικανής να προέλθει από τη γενικευμένη συμμετοχή στην Ευρυζωνικότητα και την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Σκοπός των υπηρεσιών WiFi internet access

Σκοπός των υπηρεσιών WiFi internet access είναι η εκμετάλλευση των Δημόσιων χώρων και κτιρίων από τους πολίτες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ολόκληρη την εβδομάδα 24/7 ούτως ώστε να:

  • Εκμεταλλευτεί την ευρεία διάδοση του φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων με πρόσβαση για να στείλει χρήσιμες πληροφορίες, κλπ,
  • Να αναπτύξει υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδύκτιο,
  • Εκμεταλλευτεί το καινούργιο μέσο επικοινωνίας, το ‘Ψηφιακό μέσο’,
  • Δημιουργήσει ένα αμφίδρομο διαδραστικό περιβάλλον επικοινωνίας με τον πολίτη,
  • Αναπτύξει ένα περιβάλλον για τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου,
  • Αναπτύξει υπηρεσίες χρήσιμης πληροφόρησης με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος εκσυγχρονίζεται, τοποθετείται πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών (ιδιαίτερα των νέων), και δημιουργεί ένα μέσο με το οποίο μπορεί να «μιλήσει» πιο άμεσα στο νεανικό κοινό.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ψήφος στην ΕΛΠΙΔΑ